top of page

Πώς να πετύχεις πωλήσεις από τα Instagram stories

Έγινε ενημέρωση: 6 Μαΐ 2023

Τα χρησιμοποιείς, αλλά όχι όπως πρέπει!

Τα stories παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του λογαριασμού σου στο Instagram σου και στο να σε φέρουν σε επαφή με πελάτες. Δείχνουν ότι είσαι παρόν, δραστήριος, παραγωγικός κι επίκαιρος.

Τα stories αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μάρκετινγκ, για αυτό θέλουν τον τρόπο τους...!

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε την απλή στρατηγική που κάθε καλ@ instagrammer ακολουθεί.


1) 5 stories την ημέρα την απήχηση του λογαριασμού σου πάνε σφαίρα!

Αυτή είναι η ιδανική συχνότητα. Αν συνήθως ποστάρεις μόνο 7-10 stories τον μήνα, χάνεις το 70% των πελατών που διατηρεί η επιχείρηση σου. Ανέβασε από 1 έως 7 stories την ημέρα.Όχι το ένα μετά το άλλο...καλό θα είναι να έχουν μια χρονική απόσταση, εκτός κι αν συνδέονται άμεσα μεταξύ τους και το ένα συμπληρώνουν το άλλο. Οι περισσότεροι θεατές εγκαταλείπουν τα πρώτα 3 Video stories. Το 4ο ή το 5ο συνήθως τους κρατάει. Οπότε μήν τα στιγκουνευτείς!

2) Μοίρασε το περιεχόμενο των stories σου σε 4 κατηγορίες:

α) προώθηση β) διασκέδαση γ) πώληση δ) εκπαίδευση



κι άλλη δωρεάν πληροφορία


3) Δημιούργησε διαδραστικά stories

α) κάνε share τα posts σου, πρόσθεσε stickers & gifs β) χρησιμοποίησε σύντομο και περιεκτικό CTΑ για να δώσεις λόγο στους χρήστες να δουν ολόκληρο το post ή να μπουν στη σελίδα σου γ) οι ερωτήσεις, τα παιχνίδια, οι διαγωνισμοί και οι ψηφοφορίες φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα όχι μόνο από άποψη απήχησης και πωλήσεων αλλά και feedback.

4) Μοιράσου την πρόοδο και τις ανησυχίες της επιχείρησής σου και των πελατών σου.
5) Κάνε giveaways, δώσε bonus και special offers.

Κάντο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη δυνατότητα της αντίστροφης μέτρησης που σου δίνει το Instagram στα stories.

6)Όταν ανεβάζεις ένα story μην ξεχνάς να προσθέτεις την ιστοσελίδα σου ή όποιο σύνδεσμο θέλεις...εκεί θες να τους οδηγήσεις!

7) Τα Video stories λειτουργούν 50% καλύτερα από τις εικόνες

και για αυτό τα συναντάς και πιο συχνά...σωστά; Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω των videos μπορείς να μοιράσεις πιο πολλές πληροφορίες – μια είκονα χίλιες λέξεις... τώρα υπολόγισε 24 καρέ το δευτερόλεπτο-το μήνυμά σου περνάει κατά 95% καλύτερα και λαμβάνεις πιο πολλά likes, comments & shares. Εσύ χρησιμοποιείς κάποιους από αυτούς τους τρόπους; Μήπως ενδιαφέρεσαι για κάτι λιγότερο απαιτητικό;


Γιατί μπορούμε να αναλάβουμε την δημιουργία των stories ή την συνολική διαχείριση του λογαριασμού σου. Είναι η ειδικότητά μας! 👩‍💻



27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page